Werken achter de bar bij SOLID Event Crew

 

1. WIE IS SOLID?

SOLID koppelt het beste personeel aan de beste evenementen, daarbij komt dat kwaliteit voor ons belangrijker is dan kwantiteit. Voor SOLID is het belangrijk dat zowel werknemer als opdrachtgever tevreden is. Communicatie staat bij ons centraal en wij vinden het belangrijk dat iedereen met vrienden achter de bar kan werken. Hoe gezellig is dat!?

Je kan bij ons niet alleen terecht voor je werkafspraken, maar ook voor feedback. De evenementen zijn zo groot dat wij niet overal te gelijk kunnen zijn en ook niet alles zien. Dit is waarom wij het belangrijk vinden dat je het bij ons aangeeft als je ergens tegen aan loopt. Alleen op deze manier kunnen we het samen oplossen en zorgen voor een leuke werkdag. Je staat tenslotte wel te knallen op de tofste evenementen, en daar moeten we met z’n allen een feestje van maken!

2. VOOR HET EVENEMENT

a. Beschikbaarheid in Poolmanager zetten

Het is voor ons onwijs belangrijk dat Poolmanager op een goede manier wordt ingevuld (in de app vind je een uitleg waarin wordt beschreven hoe Poolmanager werkt). Er zitten dagen tussen waarbij we meer dan 1000 man personeel op de been moeten krijgen, daarom is het voor ons erg belangrijk om te weten of je per evenement wel of niet beschikbaar bent. Je helpt ons er ontzettend mee door je beschikbaarheid in te vullen!

Zoveel man op de been krijgen lukt ons niet alleen en doen we samen met concullega’s. De eerste plekken geven we uiteraard aan onze eigen medewerkers, maar doordat we inzicht in je beschikbaarheid hebben weten we hoeveel we bij onze concullega’s moeten uitvragen.

Het is echt niet erg als je soms voor een langere periode niet kan werken, maar voor ons wel fijn om te weten. Vul het goed in en hou het bij, want anders gaan we je namelijk bellen met de vraag of je het wil invullen. Het is voor ons beide dus fijner als het gewoon ingevuld staat! Win-win.

b. Vervoersplan doorgeven

Voor het milieu, het aantal beschikbare plekken en de reiskosten maken wij een vervoersplan. Dit betekent dat we medewerkers met elkaar laten meerijden. Op het moment dat je jezelf inroostert, word er gevraagd hoe je naar locatie komt. Je moet dit invullen en kan deze stap niet overslaan, anders kan je jezelf niet inroosteren. Op deze manier weten wij van iedereen hoe hij/zij naar locatie komt en kunnen we, indien nodig, collega’s met elkaar laten carpoolen.

c. Afmeld protocol

• Afmelden op korte termijn.
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je wakker wordt en je echt ziek bent, dan is het mogelijk om jezelf af te melden. Dit doe je bij je contactpersoon die in de informatiebrief staat die je hebt ontvangen (de informatiebrief is terug te vinden in de app). Afmelden doen we altijd telefonisch, dit kan nooit via de app of via de mail. Communicatie staat bij SOLID centraal en daarom vinden wij het fijn om altijd even te bellen.

Wil je je om andere redenen binnen twee weken voor een evenement afmelden? In dat geval moet je zelf vervanging zoeken en kan je niet zomaar van de planning af.

• Afmelden op lange termijn.
Buiten de twee weken voor een evenement kan je je vrijblijvend afmelden. Dit kan alleen telefonisch door ons te bellen.

3. TIJDENS HET EVENEMENT

a. Zero Tolerance beleid

Achter de bar geldt een Zero Tolerance beleid wat inhoudt dat er geen drugs gebruikt mag worden of alcohol gedronken mag worden. Constateren wij dat dit wel gebeurt? Dan betekent dit per direct ontslag. Daarnaast mag er nooit gratis drank wegegeven worden, dit is namelijk diefstal en ontslag. Het maakt niet uit wie er aan de bar komt of wat voor speciaal bandje die persoon heeft. Niemand, maar dan ook echt niemand krijgt gratis drinken. Ook niet als mensen het backstage komen vragen. Word er moeilijk gedaan of twijfel je? Haal je barhoofd erbij en laat het hem/haar oplossen.

b. Flexibele eindtijden

In de horeca/evenementen branche is het normaal dat de eindtijden flexibel zijn. Het kan voorkomen dat het heel erg slecht weer is en de bezoekers vroeger naar huis gaan, maar het kan ook zo zijn dat een DJ besluit om een half uur langer door te gaan. Houd er dus altijd rekening mee dat je langer kan werken, maar ook iets korter.

c. The Basics

Jij bent ons visitekaartje. Dit houdt in dat jij op een evenement het gezicht van SOLID bent en wij staan voor een nette en hygiënische uitstraling. Dit houdt in:

• Voor zowel mannen als vrouwen moet het haar vast.
• We dragen geen grote sierraden. Geen ringen, armbanden en kettingen, maar subtiele oorbellen en piercings zijn prima.
• We dragen geen sportkleding, sportlegging, gewone legging, rok of pet.
• We hebben een donkere/zwarte spijkerbroek aan zonder gaten of scheuren.
• We mogen een korte broek aan, maar de billen blijven netjes bedekt.
• We dragen goede stevige schoenen (vinden je eigen voeten aan het einde van de dag ook erg fijn!).

d. Meldtijd

De meldtijd voor een evenement is altijd terug te vinden in de informatiebrief. De meldtijd kan per evenement verschillen. Dit komt omdat het ene festival groter is dan het andere festival en het soms een stuk langer lopen is naar de bar. Het is altijd belangrijk om je informatiebrief goed door te lezen, omdat de informatie altijd per locatie en evenement kan verschillen.

e. Uitschrijven

Het is van groot belang dat je je altijd uitschrijft na je dienst. Op het moment dat jij jezelf niet hebt uitgeschreven kunnen wij jou ook niet uitbetalen, want we weten niet of je hebt gewerkt en hoe lang je dan hebt gewerkt. Uitschrijven moet altijd bij het barhoofd!

4. NA HET EVENEMENT

a. Reiskosten

Om reiskostenvergoeding te ontvangen moet je voldoen aan de volgende punten:

Auto
• Je bent een onderdeel van het vervoersplan
• De reiskosten zijn vooraf het evenement goed gekeurd door kantoor
• Het verschilt per evenement of we een volledige vergoeding kunnen geven of een gedeeltelijke

Ov
• De ov-kosten moeten worden goedgekeurd door kantoor
• Ov-kosten kunnen alleen gedeclareerd worden wanneer er gebruik is gemaakt van een OV-chipkaart en er een officieel declaratieformulier gedownload kan worden. Losse kaartjes kunnen we NIET vergoeden!

In de informatiebrief is terug te vinden voor wanneer wij de reiskosten willen ontvangen. We hebben het écht voor die datum nodig omdat de verloning gedaan moet worden en we de facturen moeten sturen. De reiskosten mail je naar declaraties@solideventcrew.com. In de app is terug te vinden hoe je de reiskosten moet aanleveren.

b. Uitbetaling

De uitbetaling vindt maandelijks plaats en word gedaan op de 14de van de maand. Valt de 14de in het weekend? Dan wordt het die vrijdag ervoor en die maandag erna uitbetaald. Er wordt altijd betaald over een hele maand. 1 Januari tot 31 januari wordt uitbetaald op 14 februari.

c. Bereikbaarheid

Van maandag tot en met vrijdag zijn we bereikbaar van 10:00 tot 16:00 op 020-2440823. Op showdagen zijn we te bereiken op het telefoonnummer welke je kan terugvinden in de informatiebrief. Tevens zijn we dan ook alleen bereikbaar als je ingepland staat om die dag te werken.

5. SOCIAL MEDIA

Social media is binnen SOLID een belangrijk onderdeel, hier zijn wij ook erg actief op
om de laatste en leukste nieuwtjes en foto’s met je te delen.

• Facebook
Op Facebook maken we voornamelijk gebruik van een besloten groep, genaamd SOLID Barcrew || crewmembers only. Deze groep kan je ook terugvinden op onze SOLID Facebook-pagina. Ons marketingteam is op de meeste evenementen aanwezig om de leukste kiekjes te schieten, deze worden achteraf gedeeld in de besloten groep. Daarnaast delen we hier ook last-minute oproepen in. Vergeet je hier dus niet voor aan te melden, wellicht word jij wel vastgelegd door ons marketingteam of kom je door een last-minute oproep wel te werken op een heel tof event!

• Instagram
Benieuwd naar de nieuwste festivals en evenementen? Volg ons dan zeker ook op Instagram! Hier worden altijd de nieuwste evenementen als eerste gepubliceerd, zo ben je altijd up-to-date en op de hoogte van de kalender. Daarnaast delen we ook hier weer onze nieuwste content en maakt ons marketingteam stories tijdens een evenement. Hoe leuk als je jezelf tegenkomt!?

• TikTok
Ook het platform TikTok is onderdeel van onze social media. Volg je ons al!?
 

BINNEN 1 WERKDAG AL AAN DE SLAG?

Klik dan hier om je sollicitatie per direct online af te ronden! Het kost maar 5 minuten van je tijd. Daarnaast komt er in dit geval geen telefonische sollicitatie te pas en vervalt de belafspraak.