OUR HOUSE ACADEMY

Ambitie in de evenementenbranche? Our House Academy is een springplank voor jong talent! Our House Academy is een initiatief van SOLID Event Crew, Our House en The School of House. Binnen de Our House Academy worden bedrijven, organisatoren, artiesten, opleidingen en talent aan elkaar gekoppeld. Door middel van het ontwikkelen van eigen educatie, field trips, stageplekken en de samenwerking met dance museum Our House, wordt talent niet alleen geïnspireerd, maar worden educatie en werkveld dichter bij elkaar gebracht.

Zo creëren we doorgroeimogelijkheden en kansen voor jong talent om onder toeziend oog van professionals uit het vakgebied een mooi netwerk op te bouwen en werkervaring op te doen binnen de evenementenbranche.

Educatieplatform evenementenbranche

Our House Academy is hét educatieplatform dat jong talent aan de evenementenindustrie koppelt binnen elk opleidingsniveau. De centrale plek voor al je theoretische en praktische kennis en de ingang om waar dan ook in de evenementenindustrie aan de slag te gaan.

Waar voorheen de focus werd gelegd op de voorkant van de muziekindustrie en studenten leren hoe ze te werk moeten gaan als muzikant, zelfstandig ondernemer of als initiator van een eigen festival, richt Our House Academy zich ook op de achterkant van de industrie. Ook is er speciale aandacht voor de geschiedenis van de dancemuziek, met een geschiedenisles over de elektronische muziek, compleet met bezoek naar het Our House museum.

Door in het online en offline lesprogramma van Our House Academy een combinatie van die drie te maken, worden deelnemers klaargestoomd voor het werkveld. Niet alleen in de dance, maar in de volle breedte van de evenementenbranche.

Our House Academy SOLID
our house academy
Our House Academy SOLID 2

Stimuleren van talent

Van podiumbouwers tot aan stagehands en van barpersoneel tot aan event managers: Our House Academy stimuleert talent binnen iedere discipline van het vakgebied. Naast het verbinden van het juiste personeel aan events, is zelf opleiden key om theorie en praktijk goed op elkaar aan te laten sluiten. Zo vult Our House Academy o.a. het gat tussen de praktijk en wat studenten leren bij bestaande evenementen opleidingen.

Een stage in het derde jaar? Dat kán veel eerder. Door middel van vrijwilligerswerk, ervaringsplekken en praktijkweken bieden wij met Our House Academy studenten al in hun eerste jaar mogelijkheden om deze ervaring op te doen. Door bestaande kennis in de branche te delen zorg je ervoor dat de branche groeit en worden ook gaten die zijn ontstaan door de gevolgen van de corona crisis opgevuld, zo blijft jarenlange waardevolle kennis en ervaring behouden.

Werken in de evenementenbranche

Alles leren over het produceren van een festival, van het maken van een ontwerp van het festivalterrein tot het inrichten van het terrein, het opstellen van een materiaallijst tot het maken van een begroting en het inschatten van publieksstromen? Naast het nieuwe Our House museum in de Amstelstraat in Amsterdam strijkt de Our House Academy voor de praktijklessen neer in Zaandam.

Een creatieve hub waar ook andere partijen zitten die in de evenementensector actief zijn. Een alternatief voor rieten hekken bedenken? Met driehonderd vierkante meter ruimte kunnen studenten hier leren hoe ze bijvoorbeeld moeten vlonderen, hekken zetten, bier tappen of een bar opbouwen. Er is ruimte om mensen een barhoofden training te geven of op te leiden tot eventmanager of site crew. Zo brengen we educatie, innovatie en operatie bij elkaar in een ecosysteem, ten behoeve van de hele branche, de studenten en de opleidingen.

Samenwerken met jong talent

Our House Academy heeft de ambitie om een brug te slaan tussen werkveld en educatie en hier evenementenorganisatoren bij te betrekken. Als bedrijf heb je zo geen hassle aan stagiaires begeleiden, tussen die enorme berg aan CV’s een leuk iemand vinden, handjes zoeken in een berg hooi.

Het is ontzettend tof als wij met jullie mee mogen denken in het scouten van talent om jullie mee te ontzorgen en om daarmee ook daadwerkelijk medewerkers te vinden die niets liever willen dan op jullie festivals werken. Deze mensen hebben vaak ook nog leuke vrienden en zo kun je een festival gaan vullen met medewerkers die met plezier aan het werk gaan. Het resultaat? Een verhoogde werksfeer, productiviteit en daarmee ook een betere omzet.

Samenwerken? Get in touch!
Want to know more?
Our House Academy